Grunt antykorozyjny pożeracz rdzy Polrust 0.3L
Wystaw opinię o produkcie
Grunt antykorozyjny pożeracz rdzy Polrust 0.3L to wodorozcieńczalny grunt na skorodowane powierzchnie
Kod produktu: 753B-97833
Opis
Grunt antykorozyjny pożeracz rdzy Polrust 0.3L
Wodorozcieńczalny grunt na skorodowane powierzchnie
Zalety:
♦ Polrust bardzo skutecznie penetruje w produkty korozji oraz łączy się chemiczne i fizycznie z podłożem
♦ Po wyschnięciu powstaje czarna trwała powłoka ochronna, na którą można nanosić inne farby
♦ Stosowanie Polrustu na zardzewiałe podłoża ułatwia pracę i znacznie obniża koszty malowania
♦ Szczególnie skuteczny zestaw malarski tworzą grunt Polrust i gruntoemalia akrylowa Cynkal.
♦ Uwaga: Produkt w postaci handlowej jest w kolorze kremowym. Dopiero po aplikacji i reakcji z rdzą uzyskujemy kolor czarny.
Sposób malowania:
♦ Z powierzchni zardzewiałej usunąć luźną rdzę, zendrę, zgorzelinę i stare, łuszczące się farby. Szczególnie dokładnie oczyścić oraz wygładzić zadziory i spawy
♦ Następnie podłoże zmyć roztworem detergentu Ekosolwent
♦ Farbę dokładnie wymieszać
♦ Polrust ma lepkość przeznaczoną do nakładania pędzlem. W razie potrzeby lepkość można dostosować wodą pitną lub destylowaną w ilości do 5%
♦ Polrust należy nanosić na lekko wilgotne podłoże np. po myciu lub schłodzeniu metalu wodą w upalne dni
♦ W przeciętnych warunkach ( temp. ok 23°C i wilgotności ok. 50% ) pyłosuchość uzyskuje się po 30 minutach, a suchość w dotyku po 2 godzinach
♦ Emalie nawierzchniowe wodorozcieńczalne np. Eko-cynkal, Ekodach można nanosić po 3 godzinach, a rozpuszczalnikowe np. Cynkal po 8 godzinach
♦ Polrust można pomalować farbami innymi niż zalecane po zrobieniu próbnego wymalowania.
- Zalecana ilość warstw - 1
- Zalecana wydajność w 1 warstwie - do 10m2/l
- Wysychanie - pyłosuchość po 30 min., suchość w dotyku po 2 godz.
- Sposób nanoszenia - pędzel, wałek, pistolet
- Optymalna temperatura malowanego podłoża - 15-30°C
Bezpieczeństwo produktu
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.